Home » Stedentrips » Met de Thalys op stedentrip naar Parijs

Laatst bijgewerkt op: 14-06-2021.

Met de Thalys op stedentrip naar Parijs

 

Met de trein heen en terug naar Parijs

Amsterdam, Rotterdam, Nederland

Prijs, duur en kosten naar Parijs

Met hotel en overnachting

Hoe lang, hoe snel

Met fiets

 

 

Louvre

Voordeel reizen met de trein naar Parijs

  Reis binnen 3,5 uur met de trein naar Parijs.

  Thalys

  Je

   

  Canal Saint-Martin

  Wat kost een retourtje Parijs met de trein?

  Treinkaartjes voor een retourtje van Amsterdam - Parijs zijn beschikbaar vanaf € 70. Soms vind je tickets vanaf € 50 als er acties of kortingen zijn. Dit zijn vaak wel kaartjes die je 3 tot 4 maanden voor vertrek moet kopen. Dat zijn de goedkoopste prijzen voor een retourtje. Als je korter voor vertrek boekt, bijvoorbeeld 2 tot 6 weken van tevoren, dan betaal je gemiddeld € 90 om heen en weer te reizen met de trein tussen Amsterdam en Parijs. 

  Reserveer tijdig een treinkaartje. Treintickets naar Parijs worden aangeboden vanaf 3 tot 4 maanden voor vertrek. Tickets zijn in de regel beschikbaar vanaf 35 euro, maar als er acties zijn kan reizen soms al vanaf 29 euro. Vroeg boeken vergroot de kans op een voordelig treinticket naar de Franse hoofdstad. De goedkope tickets zijn te koop via NS International en Thalys.

   

  Naar Parijs via Disneyland en Charles de Gaulle vliegveld

  Thalys rijdt ook twee keer per dag vanuit Amsterdam naar Disneyland Parijs, station Marne la vallée – chessy. Kaartjes voor deze trein zijn vaak goedkoper. Wie voordelig per trein naar Parijs wil, kan daarom overwegen om een ticket naar Disneyland te kopen. En vervolgens per metro verder te reizen naar het centrum van Parijs. Deze Thalys stopt ook te Charles de Gaulle Airport, de belangrijkste luchthaven van Parijs. Let op: vanwege het coronavirus (COVID19) rijdt de Thalys naar Disneyland / Charles de Gaulle tijdelijk niet.

   

  Reis je met Interrail? Ook dan kun je gebruik maken voor Thalys. Je dient echter wel te reserveren en een toeslag te betalen. Deze kun je hier zelf online regelen. Zie de pagina: Toeslag Thalys met Interrail.

   

  Sacré-Cœur Basilica

  Reistijd naar Parijs

   

  In Nederland kun je tot het laatste moment instappen in de trein naar Parijs. Vanuit Parijs naar Nederland wordt aangeraden 20 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. De bagage moet in Frankrijk door een röntgenscanner en daarnaast zijn er veiligheidspoortjes. Die zijn er niet in Nederland.

   

  La Petite Ceinture

  Openbaar vervoer Parijs

   

   

  Arc de Triomphe

  Activiteiten in Parijs

   

   

  Met de trein naar Parijs en corona

  Het verzoek vanuit het kabinet is om reizen nog steeds zoveel mogelijk te beperken. Dat geldt ook voor de trein. Reizen naar landen en gebieden binnen de Europese Unie of de Schengenzone met een 'geel' reisadvies is toegestaan. Reizen naar een land of gebied met kleurcode 'oranje' wordt afgeraden. Op Nederland Wereldwijd vindt je de meest actuele reisadviezen per land. Frankrijk is gedeeltelijk geel en oranje. 

  Zet anderen op het juiste spoor door dit artikel te delen :-)