Home » Over Treinreizen Europa

Over Treinreizen Europa


Reizen met de trein is heerlijk. Het begint al op weg naar het station. Geen gedoe om je volgepakte koffer dicht te ritsen, want je neemt gewoon een extra tas mee. Tien minuten voordat de trein vertrekt kom je aangeslenterd op het perron, haal je nog even snel een koffie bij de Kiosk en stap je onbezorgd de trein in. De trein begint te rijden en voor je het weet bevind je je in een ander landschap. Je droomt weg als je naar buiten kijkt en wordt wakker als er nieuwe mensen naast je komen zitten. Toch even kijken wie (en soms wat) er nu weer naast je zitten. Maar last van je medereizigers heb je bijna nooit. Zelfs krijsende kinderen zie je niet vaak, want die kinderen spelen gezellig een spelletje of kijken aandachtig naar buiten. Je hebt meer dan genoeg ruimte en als je een zere kont krijgt van het zitten, loop je even heen en weer door de trein.

 

Eenmaal op je bestemming ben je al helemaal tot rust gekomen. Geen last gehad van files en lange rijen bij het boarden op het vliegveld. Je stapt uit in het centrum van de stad of plaats die je bezoekt en proeft gelijk de sfeer van jouw gekozen bestemming. Deze bestemming stond hoog op jouw bucketlist, dus je kon je reisgezelschap makkelijk overtuigen hier naartoe te gaan. Al maakten ze je het nog wel even moeilijk met talloze bestemmingen in Europa.

 

Je hebt deze trip een paar maanden geleden al geboekt, dus de kosten vallen erg mee en met het vliegtuig had het, inclusief inchecken en de transfer van het vliegveld naar het centrum, bijna niet sneller gekund. En om je trip helemaal met goede karma te beginnen denk je nog even aan hoe milieuvriendelijk je hebt gereisd.

Over de auteur

Jeroen Scholman. Na mijn studie Leisure Management ben ik in de dienstverlening beland, maar de aantrekkingskracht tot de reisbranche bleek te groot. Mijn passie voor schrijven en reizen met de trein combineer ik op deze website. Met Treinreizen Europa speur je het juiste spoor op.

 

Wat zijn de mooiste bestemmingen in Europa? Waar vind je goedkope treintickets? En hoe plan je eigenlijk een internationale treinreis? Daarnaast is het treinlandschap erg complex als je de weg niet kent. Daarom deel ik graag mijn ervaringen. Ook met de trein kom je overal in Europa.

Heb je vragen, opmerkingen of wil je kennismaken?