Over Treinreizen Europa


Reizen met de trein is heerlijk. Het begint al op weg naar het station. Geen gedoe om je volgepakte koffer dicht te ritsen, want je neemt gewoon een extra tas mee. Tien minuten voordat de trein vertrekt kom je aangeslenterd op het perron, haal je nog even snel een koffie bij de Kiosk en stap je onbezorgd de trein in. De trein begint te rijden en voor je het weet bevind je je in een ander landschap. Je droomt weg als je naar buiten kijkt en wordt wakker als er nieuwe mensen naast je komen zitten. Toch even kijken wie (en soms wat) er nu weer naast je zitten. Maar last van je medereizigers heb je bijna nooit. Zelfs krijsende kinderen zie je niet vaak, want die kinderen spelen gezellig een spelletje of kijken aandachtig naar buiten. Je hebt meer dan genoeg ruimte en als je een zere kont krijgt van het zitten, loop je even heen en weer door de trein.

 

Eenmaal op je bestemming ben je al helemaal tot rust gekomen. Geen last gehad van files en lange rijen bij het boarden op het vliegveld. Je stapt uit in het centrum van de stad of plaats die je bezoekt en proeft gelijk de sfeer van jouw gekozen bestemming. Deze bestemming stond hoog op jouw bucketlist, dus je kon je reisgezelschap makkelijk overtuigen hier naartoe te gaan. Al maakten ze je het nog wel even moeilijk met talloze bestemmingen in Europa.

 

Je hebt deze trip een paar maanden geleden al geboekt, dus de kosten vallen erg mee en met het vliegtuig had het, inclusief inchecken en de transfer van het vliegveld naar het centrum, bijna niet sneller gekund. En om je trip helemaal met goede karma te beginnen denk je nog even aan hoe milieuvriendelijk je hebt gereisd.

Heb je vragen, opmerkingen of wil je kennismaken?